Ongewenst Grensoverschrijdend gedrag

Niet alleen in de media is ongewenst grensoverschrijdend gedrag momenteel een veel besproken item. Op de werkvloer komen er ook meer signalen naar buiten.
We hebben een mooi onderzoek mogen doen bij een klein bedrijfje waar dit al een langere tijd speelde. Door de verschillende zaken die in de media naar voren waren gekomen, durfden enkele medewerkers bepaald gedrag en vervelende seksueel getinte uitspraken ter sprake te brengen.
Private-i is vervolgens ingeschakeld om onafhankelijk onderzoek te doen.
We hebben diverse medewerkers geïnterviewd en digitaal onderzoek gedaan. Hiervan is door ons een rapportage van bevindingen opgemaakt welke is uitgereikt aan de opdrachtgever.

Wat mij tijdens dit onderzoek is opgevallen, is dat de betrokkenen bepaalde gedragingen en uitspraken zijn gaan dulden.
Met redenen zoals; "ik wilde niet flauw doen" , " ik ben bang dat ik word uitgelachen als ik er iets van had gezegd" , " bang dat ik word uitgesloten van de groep" enz..
De grens werd vervolgens steeds verder opgerekt met 'grapjes' en uitlatingen. Dit had als gevolg dat enkele medewerkers geen plezier meer hadden in hun werk, en op hun tenen liepen. Uiteraard kwam dat het werk niet ten goede.

Het was een onderzoek waarbij een stuk bewustwording centraal stond, en dat met een goed gevoel is afgerond.

Als werkgever heeft u een
verantwoordelijkheid. Wanneer er signalen zijn van ongewenst gedrag in uw bedrijf, kan een onafhankelijk onderzoek door Private-i duidelijkheid geven voor u en uw werknemers.

Onze part. onderzoekers zijn voormalig rechercheurs van de Nederlandse politie, en hebben als zodanig ervaring met onderzoek en verhoren op het gebied van ongewenste intimiteiten/omgangsvormen en intimidatie.

Neem Contact Op

Bel of mail nu naar de gegevens hieronder